Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan är varför vi är sena

Annons

Jag kör både färdtjänst och skoltaxitrafik i Gävle med omnejd. Att taxin missar tiden händer säkert ganska ofta, frågan är bara varför?

Kan det bero på att bilen mycket ofta får vänta på elever som inte stiger upp i tid? Kan det bero på att föräldrar inte ringer och talar om att barnet är sjukt? Kan det bero på att väglag och väder spelar in?

Kan det bero på att föraren efter lång väntan ringer på och frågar om barnet ska åka, och får till svar att barnet är på toa? Kan det bero på att vissa sätter i system att komma sent?

Du ska vara medveten om att det är inte bara du som åker med bilen, vi antagligen har, eller har haft fler barn i bilen när vi hämtar dig. Är någon av dem två minuter sen och nästa är tre minuter sen så har du där en försening på fem minuter.

Att minska förseningarna är enkelt: Se till att mamma väcker dig tio minuter tidigare och att du är påklädd, har fikat, och gjort morgontoalett med mera före det klockslag då bilen ska komma. Gå ner till porten och vänta. Eller ring och begär att hämtningstiden tidigareläggs fem minuter.

Om du ska åka buss så står inte bussen kvar och väntar på dig och det ska inte vi heller göra enligt reglerna. Men snälla som vi är så brukar vi göra det ändå. Då uppstår förseningar.

Förare inom färdtjänsten/skolresor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons