Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredagsmys vid campingen...

Lördag morgon – trött efter en natt vid Hofors Vilda Västern, Edskens bad & camping. Redan runt lunchtid på fredagen startade en diskoflotte sin kraftfulla musikutsändning utanför badet.

Annons

Ett oljud man, med några pauser, kunde avnjuta till framåt halv två på lördag morgon.

När även kvällens trubadur via rejäla högtalare startade sin utsändning från campingens restaurang vid halvtiotiden på kvällen, ankrades flotten upp vid bryggan i anslutning till campingen med tydliga ambitioner att överrösta den stackars trubaduren.

Denne hade dock hjälp av sina fans i det sedvanligt välbeskänkta fredagsgänget vid restaurangen och tillsammans verkade deras rejäla röstresurser avgå med segern.

Denna campingplats måste vara unik. Kan någon normal människa verkligen sova här?

Hur står ni ut med dessa ljudnivåer varje fredagsnatt? Den som inte vill bedöva sig på restaurangen får hålla till godo med öronproppar som lindrar måttligt. Märkligt förresten, att ingen reagerat från kommunens miljö och hälsoskydd med tanke på att normerna för tillåtet ljud från musikanläggningar i närheten av bostäder måste vara vida överskridna.

Bryggan tycks användas till båtsport under dagarna. Där erbjuds hisnande färder mitt bland de badande med stor ljudunderhållning för badgäster, campare och boende. Redan på 1970-talet flyttade vattenskidklubben av säkerhets- och störningsskäl sin verksamhet bort från badområdet. Detta tycks nu ha fallit helt i glömska, men det är minst lika farligt och störande nu, som då. Hög tid alltså för Hofors kommuns ansvariga politiker och tjänstemän att äntligen vakna och tillsammans med campingens ansvariga se till att lag och ordning gäller även härute i obygden.

Edskebadet med camping och omgivande bostadsområde är ju trots allt en av kommunens mest attraktiva platser och får inte förfalla till att vara en skamfläck där fullständig anarki snart råder.

Nu är det nog!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons