Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fria bussar betalas av sjuka och handikappade

Du skriver om färdtjänst och busstrafik i N. Valbo. Så här är det: Den fria bussåkningen ska betalas av sjuka och handikappade som har färdtjänst.

Annons

De rika och friska pensionärerna som har hög pension och bra ställt åker gratis på stadsbussarna och snart på övriga linjer i kommunen.

Detta är ett från kommunen genomtänkt system som gynnar sossarna i nästa val, då de flesta av pensionärer är friska och vill behålla sina fördelar gentemot de handikappade och därmed tyvärr röstar på de röda.

Ett exempel på orättvisan: Tant Anita betalar 100 kronor tur och retur för att åka 300 meter till affären medan den friske pensionären åker gratis, till exempel mellan Pukslagarvägen och Valbo köpcentrum (22 km x 2). När den ”friske” pensionären ska besöka en läkare på exempelvis ögonmottagningen åker han gratis till och från sjukhuset! Tant Anita får betala 100 kronor gånger två för samma färd!

Detta är rättvisa i en sossekommun. Egenavgiften för färdtjänst borde sänkas till exempelvis tio kronor resan dagtid och samma avgift för sjukresor.

Busstrafik fanns tidigare mellan Gävle och Öhn/Mackmyra och försvann då Valbo Omnibuss AB blev fråntagna trafiken. Det borde utan vidare gå att förlänga linje 4 så att den går ända till Mackmyra och köpis. Man kan göra den till en ringlinje så att den går Gävle - Hagaström - N. Valbo - Västbyggeby - Mackmyra - Köpis - Gävle via S. Valbo.

Förare inom färdtjänsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons