Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fundera på dina åsikter

Mycket ska man få ta del av innan ögonen trillar av.

Annons

Du skriver om din ”rätt till ditt egna liv”... So far so good! Men, vid en eventuell olycka är risken/chansen större att du faktiskt överlever. Om du är en smart kille så har du naturligtvis bilbältet på dig, vilket minimerar risken för bestående skador.

Det ligger både ett statligt men även ett medborgerligt intresse av att du som förare/medresenär faktiskt ser till att använda de för dig skyddande åtgärder som finns tillbörliga. I detta fall något så enkelt som ett bilbälte.

Du skulle kosta oss övriga enorma belopp, dels vid hanteringen av dig om du som du helst vill, avlider, men även om du skulle råka överleva. Någon måste ju ombesörja att ”städa upp” efter dig!

Har otroligt svårt att förstå hur den minimala ansträngningen av att knäppa på sig ett bilbälte ska kunna vara viktigare att slippa än att slippa bli mosad/avliden i en eventuell olycka.

Ta dig en till funderare över dina åsikter och föregå i stället som ett gott exempel där ute i trafiken. Knäpp fast bilbältet, följ lagar och regler så ska du se att även du kan bestämma över huruvida du vill leva länge till eller ej.

Anna Lewin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons