Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra timmars väntan för en fyra veckors flicka

När prioriterar ni barnen, Gävle akutmottagning?

Annons

Om man ska åka till akuten i Gävle så gäller det att man inte är vidare sjuk. För om man åker in och är sjuk så ska man inte räkna med att få relativt snabb vård eller gott bemötande för den delen.

Jag har åkt in några gånger med mina barn, varje gång är det samma visa: Lång väntetid, snorkiga sköterskor och läkare som knappt vill titta på barnen utan ställer diagnos snabbt och går därifrån. Ja, vi förstår att det är mycket att göra, ont om doktorer och dylikt. Men varför ska mina små barn lida för detta?

Nu härjar det RS-virus där till och med smittskyddsinstitutet går ut och berättar att det är en topp när det gäller smitta, att barn under ett år omedelbart ska söka vård om symtom föreligger.

Nu åkte vi in till akuten i Gävle, efter rådgivning med 1177, med vår dotter som är en månad gammal. Fyra veckor gammal alltså. Vi åker in eftersom hon hade svårt med andningen. Vad sker? Vänta i flera timmar, snorkig undersköterska berättar för oss att doktorn tar hand om det barn som är mest sjuk och att det inte är någon fara med vår dotter för det har andra sköterskor konstaterat.

Det komiska i detta är att det ”mest sjuka barnet” var tydligen en dator som denna doktor satt vid. När doktorn väl kommer, tittar hon på vår dotter och ägnar kanske fem minuter totalt och sedan var vi klara. Fem minuters effektiv tid med doktor medan vi fick vänta i nästan fyra timmar.

Detta har återigen lett till att jag som mamma fasar för den dag mina barn blir sjuka och behöver vård, eftersom jag vet att på Gävle sjukhus och akuten får barnen ingen hjälp. Är det meningen att det ska vara så här? Ska jag behöva söka mig till andra sjukhus som ligger flera mil bort för att kunna få hjälp? Jag blir mörkrädd.

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons