Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle ska förbli en grön stad

Annons

Framtiden är osäker, lyder rubriken på Kennet Luttis krönika över Gävle hämtad från gratistidningen Mitt Gävle som ramlade ner i brevlådan på påskaftonen.

Tar vi fasta på det han tycker är bra med Gävle instämmer vi delvis i: Visst kan vi njuta av (och i) konserthuset, torget är fint (nja, avsaknaden av växtlighet skapar känslan av agorafobi), visst är slottet vackert och Boulognern grön (än så länge ja).

Något som gör oss besvikna är följande citat. ”Men liberalerna med sitt frihetspatos har äntligen hittat en fråga att satsa all kraft på; en hotad park på Söder. Det är visst mycket upprörande”.

Sanningen att säga är det inte bara en park det rör sig om, i den omfattande stadsförtätningsplanering vi delgivits via media, och säkert inte bara ett parti som delar liberalernas frihetspatos. Vi skulle bli förvånade om till exempel Miljöpartiet bejakar galenskaperna.

Gävle är en grön stad och om den skall förbli så räcker det inte med bara Stadsträdgården och Boulognerskogen som grönområde. För att empiriskt visa de kvaliteter Gävles parker kan bära inbjuder GÄBS (Gävleborgs Botaniska Sällskap) till en guidad tur till ”Luftvärnsbacken” vid Kristinaplan. Det sker på Blommornas dag, (ett samarrangemang över hela Norden) den 17 juni.

Ove Lennström, Åke Malmqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons