Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge Sörby en nattbuss

X-trafik, nu när ni lägger om busslinjerna, kan ni väl passa på att lägga en nattbuss till Sörby också?

Annons

Linje 4 som nu går mellan Hemlingby Köpcentrum och Hagaström slutar gå 23.20 till Hemlingby Köpcentrum via Sörby, medan den sista bussen mot Hagaström med linje 4 går 02.35.

Jag som bor i Sörby tycker detta är ologiskt och orättvist! Jag kan förstå att det inte är lönsamt att ha en buss till Sörby och Hemlingby Köpcentrum varje halvtimme på kvällstid men en nattbuss vid 02.20 då många ska hem från en utekväll anser jag absolut nödvändigt.

Vill jag ta en buss senare än 23.20 måste jag nu antingen ta linje 2 eller linje 3 och gå en bra bit från hållplatsen. I skrivande stund är det endast två dagar sedan det skedde en våldtäkt här i Gävle och jag som tjej känner mig inte alls trygg att gå hem ensam från bussen på natten.

Jag gissar att jag talar för många människor här i Sörby som också måste gå ensamma från bussen på nätterna när jag säger att det faktiskt vore väldigt vettigt med en nattbuss hit också. I stället för en promenad på en minut måste jag ta en promenad på cirka tio minuter hem.

Jag vet att det finns taxi man kan ta, men det är inte direkt billigt att åka taxi i dag. Så om det finns någon logisk och vettig förklaring till att inte sätta in en nattbuss till Sörby skulle jag gärna vilja höra den. Annars kan ni gärna få börja betala mina taxiresor så jag vet att jag i alla fall garanterat kommer hem trygg och säker till skillnad från nu.

Johanna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons