Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God handledning är nödvändig

Annons

Läste den 16/12 att två högskolestudenter skrivit ett medborgarförslag om att kommunen bör kunna ge arbetslösa ungdomar arbete med att städa gator och torg eller hjälpa äldre kommuninvånare.

Idén kan nog vara bra, men det kräver handledning då arbetsuppgifterna som föreslås är självständiga uppdrag och skola och arbetsliv tycks komma allt längre från varandra. Dessutom påverkas man mer än vad man tror då man är arbetslös. Tidshållning och inställning till vad man skall göra kan lätt bli fel.

Vi har också många ungdomar som kommer från andra kulturer där arbete betraktas på ett annat sätt än i Sverige och vi har tyvärr också ungdomar som har attityden att ”Jag arbetar väl när jag vill” och gör sig oanträffbara då arbete erbjuds. Tror man att arbetslivet är en förlängd skolgång?

Det är ingen tvekan om att fler enklare arbetsuppgifter måste få plats på vår arbetsmarknad så att till exempel ungdomar kan komma in med en fot, men det får inte ske på bekostnad av att personer kommer i kläm. Därför är god handledning nödvändig ihop med god vilja.

Reflexion

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons