Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör en studieresa till Spanien

Annons

Tack för din insändare, jag har länge tänkt säga samma sak. Till Spanien har jag varit många gånger och har sett utvecklingen. Började åka dit på 1970-talet och var chockad över hur det såg ut där. Sopor överallt, både ute och inne. Då tänkte jag "Vad bra vi är i Sverige, vi kan minsann hålla rent omkring oss."

Senaste vi reste till Spanien i november 2009 var vi så imponerade av det vi såg att vi fotograferade alla olika typer av sopbehållare som vi hittade. De fanns överallt och var hela och snygga och inte ett skräp såg vi. De var inte ens gömda på något undanskymt ställe utan var helt synliga. Då tänkte jag "Hur kan det ha blivit så här? Vi har gått tillbaka till Spaniens tillstånd på 1970-talet och de är nu renligare än vi någonsin har varit."

Om man får lära sig någonting som barn brukar det oftast sitta kvar. När mina barn växte upp, fick alla lära sig att inte slänga skräp, både i skolan och på dagis. Har det helt tagits bort nu?

Och hur kan det komma sig att Gästrike Återvinnare tillåts ha så bedrövliga sopbehållare som de har nu? Och hur kan det komma sig att de töms så sällan så folk är tvugna att lägga soporna bredvid behållaren? För det är väl ingen som tror att någon går hem med soporna igen om behållaren är fylld. Återkom gärna med en kommentar till detta.

De som jobbar inom kommunen brukar vara villiga att åka på studieresor. Varför inte ta en tripp till Spanien och studera sophantering? Jag tror det skulle ge en hel del.

Spanienresenär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons