Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granska Uppdrag granskning

/

Annons

Reportaget ”Mardrömmen” av Uppdrag granskning (UG) var gripande på många sätt. Jag har nu i en veckas tid följt allmänhetens, politikers och åklagares kommentarer efter programmet. Tyvärr valde UG att inte visa alla fakta, och det har blivit en olycklig vinkling mot tjänstemän och rättsväsende.

UG framställer ett filmklipp som en oskyldig semesterfilm med glada skrattande barn. Läser man granskningsprotokollet och även domen så står det ju klart att filmen innehåller så mycket mer. Inte tillräckligt för en fällande dom tydligen, men ändå. Varför kom inte alla detaljerna med i reportaget?

Filmen framställs som en vanlig oskyldig semesterfilm. På UG:s hemsida står att läsa ”På filmen ser man parets båda flickor nakna efter att ha badat hela dagen. De skrattar, leker med nallar och kittlas.”

Tjänstemän har blivit mordhotade, polis och åklagare har blivit bespottade och förtalade.

Polisen har en mycket svår uppgift i att få barn att berätta sanningen, och kan vara tvugna att ta till ledande frågor, men det redovisas också i sin helhet för domstolen. Åklagaren har bedömt filmen utifrån en expert-bedömning av Rikskrim.

Varför har UG valt att inte ta hela sanningen i sitt reportage? Konsekvenserna för personerna som arbetat med detta ärende har blivit enorma. Jag som trodde att UG var seriösa och ville visa sanningen. Dags att granska Uppdrag granskning? Jag har sett det programmet för sista gången.

Tjänstemän och polis, stå på er! Fortsätt värna om våra barn!

SJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons