Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränslöst oförskämt av kultureliten

Jag blev uppfylld av en kvävande ilska, när landets kulturelit kalasade på en tårta i form av en svart kvinna. Det var vidrigt och gränslöst oförskämt.

Annons

Min reaktion var av rent sakliga och principiella skäl eftersom det mest oroande med figuren ”Tårtan” är att det var en kvinnlig kropp som symboliserar omskärelse.

Det är ett typiskt exempel på kvinnosynen. Det var en kuslig tanke även om det var bara en skämt. Det är de värsta elakheter som människor kan göra mot varandra.

Den påminner om den rasistiska organisationen Ku Klux Klan som lynchade svarta människor och dansade med en öl i handen runt kroppen.

Den bedrägliga känslan och insikten av trygghet som råder här hotas när några i konstens namn vill slå bort den. Den här typen av så kallade konst borde inte förekomma i vårt samhälle.

Den fulla betydelsen av integritet förstår man inte förän den tas ifrån en. Motivet till tårtan var att uppmärksamma problemet med kvinnoförtrycket.

Det är ju ett märkligt sätt att visa det på.

Afrosvenskarna kräver kulturministerns avgång. Jag skulle också gärna få bort henne för hon är urusel som minister. Hon verkar helt blind för vissa delar av kultur, speciellt dålig är hon på musik och sport. Jag förstår inte hur hon har hamnat på den posten.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons