Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grymt att flytta gamla

Annons

”Bo bättre på äldre dar” var namnet på projektet där hyresgästerna skulle få boinflytande. Hyresgästerna på Almvägen fick förtroendeuppdrag att vara med och tycka till om sina små radhus.

Det låter ju väldigt bra att hyresgästen får vara med och påverka sitt boende. Tyvärr verkar det inte sluta lika lyckligt.

Gavlegårdarna har föreslagit rivning av de befintliga radhusen. Gavlegårdarna har gjort en bedömning att det inte finns ekonomi att rusta upp radhusen. Pengar som Gavlegårdarna får in ska enligt tidningarna bland annat gå till hemlösa och det passar ju oss eftersom det är väl vad vi hyresgäster är snart.

Men man kan fråga sig varför de inte håller efter sina fastigheter och rustar när det behövs? Vad vi vet ska en del av hyran gå till underhåll. Men det har knappast varit på tal i detta område. Gavlegårdarna vill nu bygga ett 60-tal nya lägenheter i tre våningsplan mellan daghem och skola. Nu är förslaget på en ny detaljplan klart och ska ut på samråd.

De boende är gamla och oroliga. Det är grymt att flytta gamla människor från deras trygga hem. Splittrar ni oss kommer flera att behöva ha hemhjälp eftersom vi hjälper varandra här. Men vi får hoppas att det aldrig kommer att gå så långt.

När vi pratar om det på gatan säger en boende att ”mig får dom inte bort. Jag kedjar fast mig i tvättstället.” En annan säger: ”Jag hoppas jag hinner dö innan.” En tredje säger: ”Jag får väl köpa mig en husvagn att bo i.” Var är känslan för anständighet och moral, Gavlegårdarna?

Gävlebor – nu är det dags att reagera och protestera.

Ja, välkommen ombord som sagt – och vad vi vet har ingen av oss vare sig båt eller lägenhet kvar snart.

Hyresgäster på Almvägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons