Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade det varit idrott hade han fått sparken

Under många år och parallellt med en viss landstingsdirektörs tid i landstinget har det, inte dagligen men i stort sett varje vecka, kommit kritik från allt och alla.

Annons

Men lägger du ihop allt med kommentarer etcetera har du nog faktiskt ett dagligt flöde.

Kritiken kommer inte minst från internt håll men Liljegrääs, Knapp och nu Tjärnström har valt att sitta still och inte bara helt ignorera detta, utan dessutom gett landstingsdirektören stöd och makt.

Det är unikt i Sverige faktiskt, men det vet man väl då man pekar på de resultat han har uppnått när det gäller ekonomin som är huvudskälet till fredandet. Men hallå, föreslår man inte en skatteökning nu som enda sätt att klara ekonomi? Igen.

Sen är han inte ensam utan har också en ledningsgrupp och en stab och andra högre chefer som avancerat i sin karriär. Berätta om en enda som någon enda gång sagt eller gjort något som skulle kunna uppfattas som att stå upp ur de leden. Alltså för personalen vid sängkanten som pratar om sina patienter och inte för lojala chefsled, administration och de hitta-på-projekt som frodas likväl som konsulter och hyrläkarnas Mecka, alltså landstinget Gävleborg.

Hur har det blivit så här är en fråga, men viktigare är hur kan vi tillåta det och viktigaste vad gör man åt det?

Hade det varit idrott hade man sparkat tränaren eller klubbdirektören men inte här trots att förtroendet från ”spelarna” är förbrukat. Hur ska laget spela om man inte bara har domaren som dömer utan det är lagledaren själv som delar ut de röda korten, visar ut och säljer spelare?

Nu säljer ju han dem som han kan få ett bra pris för så de klarar sig och uppskattas i riktiga och moderna organisationer där kompetens, kvalitet och opposition uppskattas och inte bekämpas.

Så får man mångfald och ett bredare och säkrare beslutsunderlag men också insyn i att kejsaren inte har några kläder och att de som anställt honom sitter i samma båt. Så man skyddar varandra. Jag är röd i hjärtat men inte i landstingsvalet.

Snart val faktiskt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons