Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll 30 genom Bäck

Bäck är en vacker liten bullerby, det är populärt att åka efter den slingriga vägen med både hoj, cykel och bil, se alla röda hus, prunkande rabatter och lummiga trädgårdar.

Annons

Som boende i byn är jag dock ganska brydd och sätter ofta hjärtat i halsgropen när fordonen susar förbi.. För susar gör de. Här bor barnfamiljer, här finns djur och folk rör sig ofta efter vägen ute på en promenad genom byn. Det är 30 km/tim som gäller, men det är det inte många som tar hänsyn till.

Ofta kommer motorcyklar och bilar dundrande genom byn på den smala kurviga vägen och visar ingen som helst hänsyn. Priset tog den motorcyklist som i torsdags kväll kom som skjuten ur en kanon på sin glänsande hoj, liggande över styret. Jag tror inte att det räckte med 100 km/tim. Invid vägen fanns barn. Det rider unga flickor på sina hästar genom byn.

Jag törs knappt tänka på vad som skulle kunna hända. Jag tror att de flesta av oss som bor i byn håller hastighetsgränsen men det är mer regel än undantag att det inte respekteras av bilister och motorcyklister.

Ska det behöva hända en hemsk olycka, och skulle det få upp ögonen på dem som använder byn som autobahn?

Snälla, håll hastigheten, passa på att låta ögonen hänga med när du kör genom byn och tänk på våra barn som faktiskt använder vägen när du vrålar förbi!

Elisabeth

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons