Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kanske skulle prata med partikamraterna

Att läsa tidning är bland det mest intressanta man kan göra här i livet. Ta torsdagens GD som exempel. På sidan 3 skriver den socialdemokratiske riksdagsledamoten Per Svedberg om barnfattigdom, som även jag tycker är ett mycket viktigt ämne.

Annons

Han konstaterar att barnfattigdomen ökar och deklarerar bland annat att ”Vi socialdemokrater vill verka för att avgifterna till idrottsklubbarna ska hållas på en sådan nivå att alla barn kan delta.”

Bra. Mycket bra. Om det finns någon idrottsklubb.

På sidorna 4-5 i samma tidning: Ett reportage om Gävle kultur- och fritidsförvaltnings förslag att lägga ner Hedesunda IP och Mariehov i Forsbacka. Nämndens socialdemokratiska majoritet har kanske inte pratat ihop sig med S-rikdagsmannen Per Svedberg om barns behov av verksamheterna sport och kultur...

Nämndens ordförande Lars-Göran Ståhl, socialdemokrat såklart, ”sitter och klurar på andra utvägar för att kunna spara pengar. Att nämnden måste spara är det nämligen inget snack om, frågan är bara på vad”, säger han till GD.

Lars-Göran Ståhl skulle kanske prata med sina partikamrater om samarbete. Han kan ta upp en diskussion om det vettiga i att Gästrikland har fyra (4) mer eller mindre kompletta tjänstemannaorganisationer för att serva i runda tal 150 000 människor. Det är rätt många tjänster (gånger fyra), det är kontorsytor som ska värmas och städas, som skulle kunna hyras ut eller säljas.

Det minsta vi gästrikar kan begära är en oberoende utredning om vad samarbete och rationalisering kan ge. Kanske fler anställda inom vård, skola och omsorg. Kanske lite mer till idrott och kultur.

Erik Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons