Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har de sett programmet?

Repliken av åklagarna Lennart ­Grundé och Patrik Säflund (GD den 7/11) får inte stå obesvarad. Man kan ju fråga sig om de båda sett programmet.

Annons

De skriver att Uppdrag granskning har anpassat sin verklighetsbeskrivning för att säkerställa upprördheten, det är ju obegripligt att åklagare kan tolka det hela på detta sätt.

Det behövs ingen anpassning, varje rättänkande människa förstår att det skett en grov felaktig handling av de sociala myndigheterna.

Att man sedan försöker försvara sitt eget skrå är förståeligt men att man inte fördömer den åklagare som i programmet anger att familjens semesterfilm är en porrfilm är obegripligt.

De skriver att de vill debattera dessa frågor på saklig grund. Vad var det som inte var sakligt? Att man kritiserar tjänstemän på socialkontoret är ju helt rätt, hur ska de annars begripa att de har gjort fel? Några straff blir ju aldrig aktuellt i dessa fall, dessa tjänstemän gör ju aldrig fel.

Grundfelet är uppenbart för de allra flesta, och det är att man inte gör en utredning av telefonsamtalet (anmälaren) innan något mer sker. Lagen kan ju inte förbjuda att man utreder och ställer frågor innan man går vidare

Avslutningsvis så tycker jag också det är obegripligt att man ordnar rekreation för den politiker som har beslutat i ärendet. När kommer man att ordna rekreation för familjen? Det är ju den som har lidit.

Oddas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons