Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du några bevis?

Annons

Du beskriver dig själv som ”relativt välmående”. Grattis. Det är synd bara att du inte unnar andra att vara lika relativt välmående som du själv. Rekommenderad timlön för en snickare med yrkesbevis är 150 kr/timme, det kallar inte jag fet lön.

Vem hatar du mest? Hantverkare eller politiker? Kvinnor, eller män som diskar? Som hantverkare räknas bland annat snickare, möbeltapetserare och hovslagare. Vilka är det du anser skär guld med täljkniv? Har du bevis för ditt påstående att ”timkostnad” för hantverkare ökat med 20 procent sedan ROT-avdraget infördes?

Kanske är du bitter eftersom du begärt in offert på ett uppdrag, säg byta tak på radhuset. Du räknade ut en materialkostnad på 50 000 kronor, och tyckte att det borde ta max två veckor att fixa. Sådär en 75 000 kan väl vara lagom? När du sedan får offerten baxnar du och tycker att det är hutlöst dyrt. Har du tänkt på minsta skruv, har du räknat med spill?

Vet du hur mycket det kostar att hyra en byggställning och en container? Sedan har en byggfirma samma omkostnader som alla andra företag. Slitage på verktyg, arbetskläder, leasing för arbetsbilar, administrativa omkostnader (för du förväntar dig väl inte att byggaren själv ska sitta kvällar, nätter och helger med bokföringen), marknadsföring, skatt, arbetsgivaravgifter, listan kan fortgå i det oändliga.Det är konstigt att samma personer som utan vidare köper kött för 200 kr/kg i matvarubutiken och en ny platt-tv för femtontusen kronor skriker högt så fort de får en offert från en hantverkare.

För inte tror du väl att bonden som föder upp kossan får alla pengar för biffen, eller att tv-försäljaren stoppar pengarna i fickan och skrattar hela vägen till banken?

Staten tjänar mer på rot än vad det kostar i skattesubventioner. Jag föreslår dig att du satsar på att utveckla dina kunskaper i företagsekonomi i stället för att spä på missunnsamheten med kvalificerat dravel i stil med det du presterade i din insändare.

Ingrid Blanck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons