Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du sett verkligheten?

Annons

Hej Svante Lönnbark! Jag satt och undrade om det är så att du har en sjukvårdsförsäkring? En som gör att om du blir sjuk får säker, snabb och god vård på ett privatsjukhus?

Det måste vara så. Jag kan inte tänka mig att du skulle söka dig till på Gävle sjukhus om du blev i behov av vård. Jag har det senaste året kommit i kontakt med akutmottagningen, neurologmottagningen, kirurgisk vårdavdelning, ortopedisk vårdavdelning med flera vårdenheter. Det har gällt mig, min far, min svåger och flera vänner.

Vi har alla blivit förfärade över den undermåliga vård och miljö som råder på Gävle sjukhus. Personaltätheten är under all kritik. Vi har fått ligga i timmar och vänta på att få hjälp gå till toaletten eller få lindring mot svåra smärtor. Personalen har inte tid att hjälpa oss som behöver hjälp med matning. Om det ens finns mat.

Det har hänt så många gånger att flera av oss fått vänta i många timmar på det mest elementära eller blivit utan till exempel mat. Inte heller finns det plats till alla. Man blir placerad i en korridor bakom en skärm utan möjlighet att få hjälp då det saknas ringklocka på dessa platser.

Där bakom skärmen i lysrörsljus ska man försöka sova. Det springer folk förbi hela tiden. De hämtar sopor, tvätt och matvagnar. Besökare går förbi när man försöker uträtta sina behov eftersom man inte tar sig ur sängen.

Min far ramlade ur sängen i ett morfinrus, personalen hade glömt grindarna och en medpatient berättade detta efter några dygn när pappa blev sämre och sämre. Det visade sig att han fått allvarliga skador då han föll.

Inte har väl du Svante upplevt det? Kanske har du fått vara frisk och kry? När man ska sitta och bestämma om hur vården ska bedrivas bör man kanske har sett verkligheten någon gång? Har du det, Svante?

Patienten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons