Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kommer gratistips

Annons

Gratistips till Ockelbo kommun.

Har ni tjänstemän som har till uppgift att marknadsföra kommunen och göra den intressant att flytta till, någonsin släppt taget om skrivbordet och vågat er ut i verkligheten?

Om inte är det hög tid att göra det.

Det tycks ju inte bli något av med villatomterna vid Näsbacken, ärendet har som så många andra hamnat i någon skrivbordslåda, så här kommer något att fundera på helt gratis.

Ni ska åka till Brattfors till den nedlagda plantskolan och titta. Jag vet att ni omedelbart ”slår bakut”och säger att området är förgiftat och att det, vad jag vet, ägs av Södra Skogsägarna.

Det är helt rätt men borde gå att lösa på något vis om intresse finns, och att ni inte enbart ser hinder och tycker allting är jobbigt och besvärligt.

Mitt tips är att planera för ett nytt bostadsområde med sjötomter ner mot Hammarsjön, där finns det plats för både villor och radhus. Det fina med området är att det nästan är helt stenfritt och lättexploaterat och ligger bara någon kilometer från centrum i ett naturskönt område med sjö, å, och skog, och bara ett ”stenkast” från Mångeln med fina badmöjligheter.

Skulle inte det vara något som faller i smaken kan området som ett andra alternativ användas till industriområde, som sagt marken är väldigt lättbearbetad på båda sidor om vägen.

Ytterligare ett tips är att ni rustar upp gamla ”kråkbanan” från OK- macken upp till Jädraås. Broar ses över och ”banan” beläggs med oljegrus så att det går att cykla och åka rullskidor. Vintertid kan den precis som nu användas som skoterled och då slipper man kostnader för snöröjning. Man kan bygga mysiga rastplatser vid Brattfors, Mångeln och Flaxtjärnen.

Dessa trevliga tips är som sagt helt gratis och jag hoppas att ett frö är sått så att kommunens tjänstemän kan ta tag i ärendet och föra det vidare och i förlängningen åstadkomma något vettigt.

Snälla kommun gör något någon gång.

Börja nu, tänk stort.

Kråkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons