Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här räddar jag tio liv – eller?

Annons

Läkaren Nisse Simonsson sa den 30/9 i TV 4, att han att han skulle rädda tio liv. Därpå berättade han att yngre män som får diagnosen testikelcancer kan räddas. Han sa sedan att kvinnliga läkare nog tycker att det är genant att sitta och röra pungkulorna på en yngre man. När han hade sagt det lärde han ut hur män själva kan känna efter och upptäckta förändringar i sina pungkulor.

Om det skulle vara så att Simonsson har rätt, att kvinnliga läkare på grund av genans inte kan vidröra yngre mäns pungkulor och därmed inte göra en noggrann undersökning, så torde motsatsen också gälla.

Det vill säga att manliga läkare, och i det här fallet oftast gynekologer, på grund av att de tycker att det är genant att undersöka och vidröra kvinnors, särskilt yngre kvinnors, könsorgan och bröst gör undermåliga undersökningar och därmed missar upptäckt av cancer på livmoder, äggstockar och knölar i bröst. Det innebär att jag med att informera kvinnor om detta kan säga att jag också härmed har räddat tio liv. Och bäva månde alla de år som det enbart har funnits manliga gynekologer och läkare. Hur många kvinnors liv har fått stryka med under den tiden?

Så vad ska vi tro? Att vi inte kan lita på läkare och gynekologers, kvinnliga som manliga, professionalism?

En kvinna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons