Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har Sandviken råd med detta?

Sandviken följer strömmen och gör politiskt självmål. I Sandvikens kommun finns starka krafter som arbetar för en förändring som med all sannolikhet leder till försämrade villkor för äldre- och funktionshindrade.

Annons

Med mycket stor sannolikhet kommer denna förändring dessutom att leda till ökade kostnader med lägre kvalitet som resultat.

En oberoende utredare som är expert på demensvård, har gjort en utredning som ger stöd för en hopslagning av äldre- och handikappomsorg. Undertecknad undrar – oberoende utredare med sina rötter i äldreomsorg, jo jo det kan man kalla oberoende. Och sedan den som utreder organisationer torde väl vara expert på organisationsfrågor?

I den kommunala världen är det populärt att följa strömmen, något Sandviken verkar få smaka på nu. Flera andra kommuner har redan gjort det, dock utan goda resultat. Borlänge som är en av de kommuner experten tittat på, går nu mot ett rekordunderskott med sin nya omsorgsnämnd. Håll i Er nu, 50 miljoner. Vi tar det en gång till 50 miljoner, det är kronor vi talar om. Det måste bara sägas ”Vi lär för livet” (vision 2025).

I Sandviken har äldre- och handikappomsorg varit ihop tidigare, vilket inte fungerade. Skälen till det är säkert flera, det som kan konstateras är att de båda efter att de gått skilda vägar lyckats mycket bra med att sänka sina kostnader. Både äldre- och handikappomsorg har varit framgångsrika med att sköta sin ekonomi utifrån sina egna förutsättningar.

Ni som ska rösta i kommunfullmäktige, har Sandviken råd med detta?

Den som aldrig slutar att förundras

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons