Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembesök kommer att få förödande konsekvenser

Annons

I det senaste nyhetsbrevet till division operations medarbetare så skriver ansvarig: ”Ambulansen har fått i uppdrag att från och med den 1 februari 2013 bistå Primärvården med hembesök nattetid över hela länet. Förändringen ska förhandlas i Cesam den 29 januari. Frågan har även fått mycket uppmärksamhet i media. Förändringar behöver få ta tid, men tyvärr äger vi inte alltid de förutsättningarna. Det finns alltid delar som vi kan vara självkritiska till, den här gången har vi inte haft tiden på vår sida, vilket påverkar förutsättningarna för hur vi vill arbeta med förändringsprocesser”.

Om ansvarig hade använt sin tid och sina resurser rätt så hade kanske även hon insett det som ambulanspersonalen redan har räknat ut att den här sk. lösningen med hembesök kommer att få förödande konsekvenser för tredje person, alltså den akut sjuka patienten!

Man blir minst sagt orolig när ansvarig genomför saker trots att de inte vet hur detta ska lösas. Till exempel så vet de inte hur de ska ordna så vi får tillgång till patientjournaler, de vet inte heller var vi ska ha all den utrustning som krävs för att utföra dessa uppdrag. Ambulanserna är i dagsläget redan fullproppade med utrustning och hur ska vi få plats i alla dessa småbilar som vissa patienter inte ens får plats i?

Ansvarig avslutar sitt nyhetsbrev med att tala om att hon ska vara med på en kärloperation för att se hur den nya utrustningen fungerar i verkligheten. Detta tyckte hon skulle bli spännande och intressant!

Hur vore det om hon kom till ambulansen på ett studiebesök? Så hon får se hur den verksamheten fungerar i verkligheten. Men det kanske inte är lika spännande?

Sjuksköterska ambulansen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons