Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas att Af bara har ”glömt” oss...

Annons

Arbetsförmedlingen (Af) i Gävle fick av mig den 20/3 en ”Anmälan om sysselsättningsplats” inskickad gällande den så kallade Fas 3. Där jag som arbetsgivare sökte och erbjöd en plats på mitt företag till en person enligt önskade kriterier som jag uppgav i ansökan.

Inledningsvis ville jag erbjuda en prövotid men långsiktigt en fast tjänst för rätt person. Jag tänkte att det måste finnas någon som väntar på att få komma ut på jobb och som även stämmer in på vår profil.

Veckan efter ringde jag själv upp Af och fick veta att ingen tagit sig an ansökan ännu och att den på ett obegripligt sätt hamnat i Sandviken, trots att det tydligt framgick att företaget ligger i Gävle. Samma eftermiddag kom en tjej förbi hos oss och var intresserad av jobbet, hon hade fått information från mannen på Af som jag pratat med. Han hade bett henne åka förbi och presentera sig. Men hon uppfyllde tyvärr inte våra kriterier för sökt tjänst.

Ett par dagar senare ringde jag igen och fick då till svar att de genast skulle titta på lämpliga kandidater och återkomma absolut senast veckan efter det. Han jag pratade med då skulle även ta hjälp av kollegor för att skynda på. Nu den 4/5 har jag fortfarande inte hört ett ljud av Af.

Det är tråkigt, både för de arbetssökande och för mig som arbetsgivare som trodde på Af. Så nu har jag löst den lediga platsen på egen hand. För tydligen är det så, att ska du få jobb, måste du ha kontakter själv.

Och vill du anställa någon så gäller tydligen samma sak. Eller så får jag hoppas att det inte fanns någon arbetssökande som stämde in på vår profil och att Af bara ”glömt” att meddela oss detta.

Företagsam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons