Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur belönar landstinget sina guldklimpar?

Annons

Cancer! Ordet sänder signaler som skakar om. Visst vet väl alla att det inte behöver vara så ödesdigert nu som förr. Men när man får beskedet är man utlämnad. Tankarna snurrar och fotfästet känns osäkert.

Jag tror att det också ger anledning till många tankar om livet. Hur det har varit och hur det kan komma att bli framöver.

Ganska givande faktiskt. Tid att öppna för samtal med nära och kära och att inse värdet av att ha varandra. Och faktiskt dags att rensa ur garderoberna ordentligt.

Men när nöden är som störst är hjälpen som närmast!

Vi kom till kirurgen och mötte kontaktsjuksköterskan Yvonne Söderlind. Vilket möte! Hon är en specialbegåvning i planeringskonst och har tusen trådar och kontakter i huvudet på en gång. Prover och undersökningar av alla slag i snabb takt. Genomtänkta med hänsyn till förberedelser och genomförande.

Och så doktorerna Jörn Holm och Torbjörn Sakari. Kunniga, omdömesgilla med raka besked och empati. När man låg på kirurgen var någon av dem nästan alltid där. Hur mycket arbetar de? På vilket sätt belönar landstinget sina guldklimpar?

Naturligtvis kan det kännas orättvist för många andra av sjukhusets anställda som också sliter och gör ett bra jobb, att nämna just dessa personer. Men min erfarenhet är att uppskattning och beröm många gånger skall vara direkt och personlig och jag vet ju att det finns många tacksamma och nöjda patienter överallt i vården.

Så till onkologens och strålbehandlingens personal. Vad ni är professionella! Sakkunniga och väl avvägda i information och medicinering. Nu behöver du detta, nu kommer detta att ske och så vidare. Uppriktiga och förtroendegivande

Så en hälsning till de medpatienter vi mötte på avdelningen och i väntrummen. Vilka underbara människor det finns, ger sjukdomen sådan livsvisdom?

Som gammal sjuksköterska måste jag också framhålla den smidiga organisationen på kirurgkliniken. Jag har förvånats ibland över trögheten i systemet och rutinerna (akuten till exempel) men på ovanstående avdelningar har man slipat logistiken på ett utmärkt sätt.

Att jag fått all denna professionella vård för ingenting när högkostnadskortet började gälla är något som jag gärna betalar skatt för, och inte kan förstå att de som tjänar bra föredrar skattesänkningar före solidaritet.

Vi kan alla drabbas och de verkliga kostnaderna för en sådan här vård är jättestora.

Att kirurgavdelningarna nu rustas känns verkligen skönt, för så nedslitet har jag aldrig sett ett sjukhus i Sverige och duscharna var obrukbara!

Men slut på gnället och tack för god vård!

Ing-Marie och Lennart Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons