Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan det vara en risk?

Annons

Angående artikeln om Furuviks säkerhet, fredag den 29 juli:

Jag var inte medveten om att GD får (och vill!) publicera så vinklade ”reportage”.

Fick attraktionsförarna någon möjlighet att ens bemöta kritiken? Nej! Det hade kanske varit på sin plats att fråga varför han/hon gick ifrån hytten eller tittade i sin pärm.

Är ni medvetna om att pärmarna innehåller körinstruktioner? Det är väl snarare en säkerhet att personalen friskar upp minnet. Ni är väl medvetna om att ett arbetspass är över sju timmar långt? Hur kan det vara en risk om föraren tittar i körpärmen EN gång under den tiden?

Och för övrigt: Miniflyg är inte fyra meter hög.

Irriterad A

Svar direkt: Nu handlade artikeln om eventuella brister kring karusellernas säkerhet i Furuviksparken. Då är det svårt att vinkla det på något annat. Enskilda attraktionsförare, som ofta är unga säsongsarbetare, ska naturligtvis inte hängas ut i GD utan ledningen för parken måste svara på hur man jobbar med säkerheten. Reportern, Nils Palmeby, var speciellt skickad att skriva om detta ämne då han flera säsonger arbetat som attraktionsförare på Lisebergs nöjesfält och också genomgått erforderlig säkerhetsutbildning.

Polisen som äger tillsynsansvaret reagerade också på GD:s artikel och funderar på att titta närmare på sakernas tillstånd.

Det ligger i allas intresse, inte minst besökarnas, att detta fungerar till hundra procent. Det tycker vi på GD i alla fall.

Lilian Sjölund

Nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons