Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska vi lösa detta?

Annons

Jag vill tacka Tord Bergkvist för hans svar på min insändare den 16 juni. Emellertid har Bergkvist missuppfattat mitt syfte med insändaren. Vad jag önskade få fram med den var att beskriva orsakerna till varför Sverigedemokraterna växer. De för en politik som attraherar stora grupper i våra samhällen. Så fort någon kritiserar den svenska invandringspolitiken så är den personen främlingsfientlig. Detta är ett typiskt liberalt tänkesätt.

Se hur det ser ut i dag: Segregationen är ju mycket stor i boende, i skolan och på arbetsmarknaden. Vi har den högsta arbetslösheten i landet i vår region. Kommunerna börjar få så stora kostnader för försörjningsstöd och skolstöd så att de inte mäktar med att betala ut stöd till allt.

Detta är fakta och ingenting annat. Hur ska vi lösa detta problem? Vi kommer inte att kunna lösa detta genom att införa språktester som FP föreslår. Vi kommer heller inte att lösa segregationen och invandringspolitiken genom att gnälla på Sverigedemokraterna.

Det enda sättet är att driva en politik som löser dessa problem och detta har de styrande inte lyckats med. Detta är den stora bristvaran. Inte att SD växer. De växer då lösningar saknas. Som Tord Bergkvist själv påpekar så går ju politik ut på att få stöd av väljarna för den politik man förespråkar. Erhåller man inte detta stöd så står man inför ett vägval – ska man fortsätta i samma spår eller ska man förnya politiken. Får man inte väljarnas förtroende så ska man inte gnälla på andra för det är det sämsta en politiker kan göra.

Pensionerad väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons