Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huset är inte klart än

Hej, det är jag som äger och bygger huset, och jag är helt ointresserad av dina åsikter, men jag kände ändå att jag måste klargöra en sak, nämligen att huset inte är klart än.

Annons

Tanken är att alla fyra väggar ska få samma fina färg på den nya tilläggsisolerade och lufttäta fasaden som det tidigare blåste rätt igenom. De ”200 år gamla” timmerstockarna ska få den stora äran att värma oss under vintern medan jag eldar upp dem i den nytryckta murstocken som tidigare läckte in vatten.

Våra nya spröjsade fönster kommer att hålla värmen inne utan vare sig bomull eller innanfönster. Grushögarna ska jag fylla ut den nedsatta och gropiga tomten med så mitt barn kan leka på gräsmattan utan att snubbla och bryta benet i alla de stora groparna, eller få stickor från kottar och barr efter tallarna.

Den ojordade utanpåliggande elen var förvisso väldigt charmig, men kändes väldigt osäker för en barnfamilj. Däremot har vi valt att återigen använda runda, gammeldags uttag och brytare i bakelit.

Alla dörrar har vi behållit, beslag, kranar, krokar och all annan utsmyckning likaså och all den nya inredningen kommer gå i en gammeldags stil.

Alla fönster blev sålda, alla krukor och korgar blev stulna av klåfingriga och den gamla panelen blev till ved.

Med andra ord, ut med det gamla, in med det ”gammeldagsa” – vilket jag anser, är det perfekta kretsloppet.

God jul!

Tomas Nordqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons