Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hylla det som fungerar!

Annons

Det skrivs mycket negativt om Gävle kommun. Många beslut ifrågasätts, få hyllas. Många satsningar sågas, få hyllas. Mycket läggs ner, men mycket finns även kvar. Vi kan inte endast klaga, vi måste även hylla.

Jag vill hylla det goda som finns kvar och det som fungerar, stort som smått. Tiden var 23.45, jag hade precis parkerat min bil i garaget. Det hade regnat hårt under eftermiddag och kväll. Jag tänkte korsa vägen vid Staketgatan-Norra Rådmansgatan, mot Vasaskolan då jag upptäckte att jag behövde simma för att komma över då en sjö hade bildats vid korsningen.

Jag fortsatte i stället längs Staketgatan men stannade efter ett tiotal meter. Där stod jag med mitt paraply, likt ett nyfiket barn, väntande på att en bil ska köra förbi för att se hur mycket vattenstänk det blir. Ett par minuter senare stannade en röd bil på cykelvägen, ett gult snurrande varningsljus började lysa på taket. Ur bilen skuttade en man i reflexväst. Han började ösa bort vattnet med något spadliknande föremål. Ett problem var löst.

Tusentals problem löses varje dag runtom i Gävle, stora som små. Det finns alltid någon som har jour, alltid någon som är beredd att ta tag i dessa problem, för att invånare som jag själv ska kunna korsa gatan.

Stefan Maad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons