Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I god tid men ändå sena

/
  • Heimo Klockare är besviken på det går till när man ska köpa biljett till bandy i Göransson Arena.

Annons

I förra veckan besökte jag ett par av mina tidigare hemorter i Gästrikland. Under vistelsen passade jag på att besöka Läkerol Arena i Gävle och Göransson Arena i Sandviken för att se Brynäs i två matcher och SAIK i hemmapremiären mot Vetlanda.

Matcherna i Läkerolen sågs av cirka 6 000 respektive 7 500 personer. Såväl insläpp som utslussning av åskådarna kunde genomföras helt problemfritt.

Däremot blev jag besviken på det sätt som biljettförsäljning och insläpp av åskådarna verkställdes vid mitt besök i Sandviken för att i Göransson Arena se SAIK spela.

Jag och mina tre kamrater var i god tid före matchstart utanför arenan. Vi förutsatte att biljettförsäljning och insläpp skulle ske via de stora upplysta entrédörrarna. Men när vi kom fram till en av entréerna hänvisades vi till biljettförsäljningen, som endast utfördes i en liten kur av modell mindre korvkiosk. Åtminstone 100 personer köade och mängder av högljudda missnöjesyttringar hördes. Tyvärr innebar köandet att jag och mina tre kamrater kom in i arenan när matchen varit igång ett tag och bortalaget redan hade gjort mål.

Med anledning av det inträffade undrar jag om rutinerna för insläpp av publiken kan bli snabbare och man därmed undviker långa köer med irriterade personer. Långtifrån alla besökare har möjlighet att förköpa biljetter.

Den tråkiga väntetiden i köerna kunde visserligen i onsdags ske i en ljummen novemberkväll. Men normalt väder denna årstid brukar knappast vara lika vänligt.

Jag hoppas därför att jag ska slippa upplevelser av ovannämnda art nästa gång jag besöker Göransson Arena för att titta på SAIK.

Med idrottshälsningar

Heimo Klockare

före detta idkare av lagidrotter i Hofors och Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons