Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I huvudet på en politiker

Annons

Hur resonerar en politiker (riksdagsman) i dag? Jag ska försöka beskriva detta:

Inför valet så måste jag se till att bli vald. För att klara detta måste jag vara vän av ”vård, skola, omsorg och sjukvård”. Jag måste se till att väljarna förstår att jag vill utveckla detta så att skolan blir bättre, så att åldringsvården inte urholkas helt och sjukvården erhåller ökade resurser.

Sedan blir jag vald på fyra år. Jag vet att väljarna glömmer fort så nu kan jag fortsätta med avvecklingen genom att dra ner på samtliga resurser. Jag har ju tre år på mig. Inför nästa val fortsätter jag med samma lockelser till väljarna, för jag vet ju att detta går hem. Jag blir vald till ännu en mandatperiod och kan då fortsätta avvecklingen.

Nu har jag suttit minst två mandatperioder så nu kan jag börja tala klarspråk. Det blir inga pengar till vård, skola och omsorg. Detta innebär att jag inte blir vald ytterligare en mandatperiod, men detta gör ju inget, för nu kan jag börja skörda förmånerna. Jag är bara 50 år, men jag vet att nu får jag pension till jag fyller 65 år. Vilket klipp jag gör. Jag behöver inte tänka på arbetslinjen.

Synd att jag inte blev politiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons