Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Sandviken finns ju allt

Annons

Sandviks styrelse och vd:n Olof Faxanders motivering att flytta huvudkontoret till Stockholm är inte trovärdig. En av många ”toppkrafter” Percy Barnevik uttryckte också kritik mot denna flytt i en tv-intervju. Han var styrelseordförande i Sandvik 1983-2002. ”Huvudlöst” säger Nils Bylund. Dra tillbaka beslutet, tycker Gunnar Westberg eftersom det berör så många här i Sandviken.

Ett typexempel på maktmissbruk att inte ta hänsyn till den ilska och frustration som många sandviksbor gett uttryck för. Taxi, hotell, servicenäringar med flera blir drabbade liksom kommunen som är i stort behov av skattekronor. Det får vådliga konsekvenser på många områden.

Nog hittar de toppkrafter ni vill anställa till Sandviken. Det har de ju gjort tidigare eller hur? World Trade Center i centrala Stockholm kan inte jämföras med huvudkontoret med dess vackra omgivning.

Här kan ”världsstjärnor” få sitta i stressfri miljö och lägga upp sina strategier för Sandviks expansion. Här finns allt man behöver vad gäller kultur, utmärkta rekreationsområden i Högbo och skidanläggningen i Kungsberget, milsvida skogar och rena badsjöar. Vad mera kan man begära?

Det bådar inte gott att inte respektera dem som lagt grunden till detta världsimperium. Kom ihåg att det var i Sandviken allt började. Och låt det fortsätta där i samma anda.

Du vet säkert att det är mänskligt att fela, men en styrka att rätta till felaktiga beslut.

Vanja Palm, Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons