Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen behöver lättmargarin

Annons

Svar till Ylva Gefvert: Vi som bor i solfattiga norden behöver D-vitamin, så långt kan jag hålla med men ingen behöver lättmargarin eller margarin över huvud taget.

Det finns många vetenskapliga studier som visar att konsumtion av margarin och fleromättade fetter har samband med ökad risk för cancer, allergi och diabetes.

Vidare har man visat att intag av mättade samt enkelomättade, men ej fleromättade fetter, har samband med minskad risk för stroke.

Men margarinindustrin månar om de forskare som råder folk att undvika smör och i stället propagerar för margarin. Sen att Livsmedelsverkets expertis avlönas av margarinindustrin gör ju inte saken bättre.

Det finns bra D-vitamintillskott man kan ta. Vi vuxna kan välja om vi ska äta smör eller margarin men barnen i skolan har inget val alls, de får enbart margarin. Nej låt alla få välja.

Jag har ätit smör och grädde i 25 år och har normal vikt och fina värden. Men jag äter sparsamt med kolhydrater. Faran för vår hälsa är inte det mättade fettet utan kolhydraterna i stor mängd.

Tack och lov så börjar människor att frångå dessa förlegade kostråd om att mättat fett är farligt och att det är okej att äta kolhydrater i större mängder.

ESV

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons