Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen plats för fjärtar

Annons

Ett renlighetsfostrande härlighetshus dominerat av dammsugarljud och deodorantdoftande renrakade armhålor.

Svett och smuts luktar. Det är avvikande inslag i ett renlighetsmani-rent hus.

Vi ryggar inför kulturbundna dofter som inte luktar/doftar Armani. I den renläriga och rättrogna uppfostran finns inte plats för fjärtar och saliv i mungipan.

Vår kultur bjuder inte upp till att prata om blommor och bin. Det är 1970-talet förbehållet. I dag porrsurfar småttingarna i tidig ålder och lär sig att sex, våld och förnedring är självklara saker att utföra i bingen. Ingen säger stopp.

I det renlighetsdoftande huset har något gått fel. Jakten på sig själv, vulgobilar, yogamattor och sitt eget jag har satt käppar i hjulet för vad man kallar för uppfostran. Rätt och fel. Hövlighet.

Här dominerar doftljus och klorintvättade trosor, vita kuddar, fluffiga vita mattor och prydliga lyktor köpta på Mio. Det gäller att inte gå utanför ramarna. Helst ska man gå med de blå utanpåsockorna som finns på sjukhusen, inomhus.

Men likväl sitter lilla Lisa på övervåningen i sitt rum och poserar på internet inför äldre herrar som inte heller fått lära sig vad som är vett och etikett i cybervärlden.

Mamma är dock nöjd (?) med sina nya vita trendkänsliga gummistövlar. Alla ska ha gummistövlar nu! Heja! Vitt, porrsurfing och blommiga gummistövlar – håller härlighetshuset på att gå rent ut sagt åt h-e?

Vi lever i upplyst samhälle. Vi gör anspråk på att vara bildade, kanske det är dags att leverera så i praktiken?

Förebild? Vägledning? Instruktion? Anvisning?

Väljer vi bröstoperationer och förstorade läppar framför våra barn?

densomleverfår.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons