Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen publikkris för Brynäs

/

Annons

Jag är lite fundersam över allt det negativa som skrivs om publiktillströmningen till Brynäs hemmamatcher i ishockey. Jag bor inte själv i Gävle, men går på de flesta matcher och tar del av en hel del som skrivs om laget via Internet.

I de lokala medierna, liksom på Brynässajten på internet har det länge talats om publikkris för Brynäs. För den som är lite insatt i ämnet, vilket jag tycker att framför allt medierna borde vara, är det ett mysterium att man talar om publikkris när fler människor än någonsin går på ishockey i Gävle. Brynäs publiksnitt har de senaste åren legat runt eller över 6 000 åskådare per match, vilket kan jämföras med mellan 4 000 och 5 000 tidigare år. Vi bör också betänka att det spelas fler matcher nu för tiden.

Varför fortsätter då medierna att skriva om publikkris? För att det ger mer uppmärksamhet? Eller är det ett slags storhetsvansinne som uppkom efter att Läkerol Arena byggdes? Blev helt plötsligt publiksiffror på 6 000 åskådare usla med den nya arenan? Visst kan man förvänta sig fler besökare till den nya fina arenan än till Gavlerinken, men hur mycket hade man egentligen förväntat sig när man talar om publikkris idag?

Senast nu i veckan läste jag en insändare med signaturen ”Aldrig mer kvalserien” som påpekar att arenan är halvtom och undrar om det var lika lite folk på matcherna när Brynäs var ett topplag. Och detta påpekas alltså när publiksiffrorna är bättre än någonsin och i genomsnitt runt 75 procent av platserna är sålda. Visst kan arenan verka ödslig om man besöker den en match när det är runt 4 000 åskådare, men det går inte att grunda en analys på en enda match.

Kan det vara så att medierna med sin gnälliga och rent felaktiga attityd sprider en slags negativism kring Brynäs som möjligen bidrar till att några stannar hemma från hockeyn? Det kan ju vara lätt att tänka, ingen annan går ju så varför ska jag...

Nej, skriv sanningen i stället, så slipper vi dylika missförstånd, som ovan nämnda insändare. Brynäs är populärt, folk går på hockey som aldrig förr, trots att laget har varit ett bottenlag i flera år och trots att spelet inte alltid är på topp. Det kanske skulle kunna locka ännu fler till matcherna?

Brynäs är populärt, folk går på hockey som aldrig förr, trots att laget har varit ett bottenlag i flera år och trots att spelet inte alltid är på topp.

Jimmy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons