Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ville hjälpa henne

På nyårsnatten var jag på väg hem från stan till Söder, klockan var ca 01.15. Vid Söderbacken sitter en ung tjej i endast klänning, strumpbyxor och högklackade skor och gråter, onykter.

Annons

Jag stannade och frågade hur det var med henne, hon svarade att hon blivit utslängd från Heartbreak och fick inte komma in igen.

Hon var utan jacka, handväska, mobil, pengar och kompisar. Hon fick låna min jacka och vi gick till Heartbreak, där jag frågade vakten hur i helvete han kan slänga ut en onykter tjej i bara klänning när det är minusgrader ute. Han svarade att hon var för onykter.

Jag sa då att i så fall ska hon väl sättas i en fyllecell! Där är hon i alla fall i säkert förvar.

Han svarade att det inte var deras ansvar.

Tjejen hade även tappat bort sin nummerlapp till garderoben, så jag sa att då måste hon ju få låna en mobil och ringa sina vänner så de vet att hon inte kommer in igen och de kan hjälpa henne. ”Vi lånar inte ut telefon”, snäste vakten.

Jag höll på att explodera! Vi ringde på min mobil men ingen svarade.

Jag kom på att de har en ingång till på sidan av Heartbreak så vi gick dit. Jag förklarade för vakten att denna stackars tjej hade blivit utslängd i bara klänningen och sa att hon måste få komma in och leta efter sina kompisar. Han förstod och släppte in henne som om det vore självklart.

Äntligen en medmänniska, tänkte jag och kramade om tjejen och hon tackade så mycket för hjälpen samtidigt som hon torkade tårarna och gick.

Jag var så upprörd att jag skakade, så jag gick över på andra sidan där en polisbil stod. Jag frågade om det verkligen fick gå till så här, att en vakt får slänga ut någon i bara klänning, utan jacka, mobil eller pengar och inte heller kunna få ringa någon.

”Vi lägger oss inte i deras arbete!” fick jag till svar.

”Men fattar ni inte vad som kunde ha hänt om jag inte stannat och hjälpt henne? Hon hade gått ensam, i bara klänning och högklackat till Andersberg, mitt i natten!”

Jag fick samma svar: ”Vi lägger oss inte i deras arbete”.

Så här får det bara inte gå till! Jag känner tre som har blivit våldtagna, och jag är själv livrädd att gå ensam.

Så jag kan inte förstå hur en vakt eller polis bara kan se på när en tjej i bara klänningen blir utslängd och inte får någon som helst hjälp.

Är de bara till för att stoppa slagsmål?

My Pedersen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons