Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget samhälle utan drivkrafter

Svar på insändaren med signaturen ”Fortfarande arbetslös” publicerad i GD 17/6.

Annons

Socialdemokraterna ersätter märkligt nog sina partiledare med samma arvode som statsministern, trots att det rimligen borde vara ett större ansvar att vara statsminister än oppositionsledare. Ersättningen för Håkan Juholt, och tydligen också Mona Sahlin, är 140 000 kronor per månad. För detta erhåller då Juholt och Sahlin 2 141 kronor i jobbskatteavdrag per månad. En medarbetare i Gävle kommun eller på Sandvik eller Korsnäs som tjänar 29 000 kronor får ett jobbskatteavdrag på 2 131 kronor. Tjänar man 21 000 kronor blir jobbskatteavdraget 1 604 kronor.

Anledningen till det är att jobbskatteavdraget får störst effekt för de som har låga och normala inkomster. Det är en åtgärd som enligt alla seriösa bedömare kommer att bidra till att Sverige får över 100 000 nya jobb. Genom att en person går från ett utanförskap till arbete så får staten in mer skattepengar att fördela till gemensamma välfärdssatsningar och den enskilde får självklart en bättre ekonomi. Att arbeta är dessutom en av de mest effektiva åtgärderna för att motverka all form av fattigdom.

Det är för övrigt beklämmande att insändaren missunnar Sveriges statsminister boende i Sagerska huset. I det huset bor Sveriges alla statsministrar, även de socialdemokratiska. Det är viktigt att Sveriges statsministrar bor säkert. Det handlar om att värna om säkerheten för statsministerämbetet. Oavsett om det är en statsminister från Alliansen eller från de Rödgröna så kommer jag ändå anse att de borde bo i det Sagerska huset.

Sen har vi det här med procent eller kronor. Visst är det så att man inte kan köpa något för procent men väl för kronor. Men insändarens resonemang är ändå fel. Det slutar i att alla tjänar lika mycket efter skatt. Ett sådant samhälle är ett samhälle helt utan drivkrafter och det vill vi inte ha.

Lars Beckman, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons