Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag är glad över Federleys svar – han har ju möjlighet att påverka

Annons
Fredrick Federley, C.

Fredrick Federleys citat ur GD den 30/12 2018 "Vi kan inte gå hem till våra partiorganisationer och säga att den där nyckelbiotopsinventeringen är superba och att man inte ska få bygga inom 300 m från där det finns vatten." provocerade fram inte en utan två insändare. (GD 13/1 och 3/2).

Jämförelsen med Bolsonaro handlar inte om kränkning utan namnet användes som förstärkning, ett sätt att etikettera citatet. Blasfemi är än så länge tillåten i demokratier.

Nu är avsikten med många insändare att väcka berörda beslutsfattare till svar, och Fredrick Federley gjorde så. Insändarna ifråga vill påminna om den biologiska mångfalden lika aktuell som någonsin klimatet.

Är Sveriges politiker ointresserade av ekologi, eller ve och fasa okunniga i ämnet? Under 1970-talet var det i stort sett krig mellan skogsbolag och den ideella naturvården, under en tid då bondeskogarna bevarades och därmed kom att innehålla en stor del av arter som kräver gammal skog.

Tiderna förändras och vi med dem. Halverade spannmålspriser jämfört med 1970-talet och olönsam djurhållning tvingade bönderna att skatta sina skogar för överlevnad.

Resultatet är uppenbart, kulturmarkerna växer igen och skogarna faller. Som varande gräsrot nej orkiderot stämmer bättre, för liksom alla orkidéer behöver hjälp av svampar behöver jag stöd av politiker. Utan engagerade politiker försvinner både orkidéer och svampar, och utan svampar dör skogen.

Sambandet tycks vara en ickefråga för de flesta politiker därför gläds jag synnerligen över svaret från EU-parlamentarikern Fredrick Federley, en man med möjlighet att påverka.

Marit Paulsens beslut att stötta honom inför förestående EU-val framstår för mig som ett klokt val. Blott Sverige svenska granar har.

Ove Lennström

Svensk skogspolitik strider mot allt sunt förnuft

Insändare: Skogsägare måste få rättvis ersättning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons