Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Min son förstörs av drogerna

Annons
Min sons hjärna har blivit förstörd av alla droger, skriver en förtvivlad mamma. Observera att bilden är arrangerad

Min son är 18 år, men är som en 15-åring. Hans hjärna har blivit förstörd av alla droger. Han blev vilsen i livet och har inte kunnat hitta tillbaka på egen hand.

Han hoppade av gymnasiet och har sedan dess varit hemma på sitt rum, medan kompisarnas liv har fortsatt. Det har nu gått så långt så att han inte längre är rädd om sitt liv och har flera gånger medvetet tagit överdoser.

För några veckor sen tog han en överdos hemma och började krampa. Vi ringde ambulans men sonen vägrade ta emot vård. Nu när han är 18 år så är det han som bestämmer och inte vi.

Till slut blev kramperna så kraftiga att han tappade medvetandet och inte fick luft. Först nu kunde sjukvårdarna börja hjälpa honom. Ljuden han gjorde när han höll på att kvävas var helt fruktansvärda. Min son höll på att dö framför mina ögon. Hade vi inte varit hemma denna kväll så hade min son inte levt idag.

Denna gång tas ett omedelbart LVU och sonen vårdas ett dygn på MEDA och sen vård på psykosavdelning igen medan socialtjänsten letar ett behandlingsalternativ för honom.

Efter två veckor körs han 70 mil till en låst SIS-institution och efter bara en vecka där så beslutas det att sonen ska flyttas till en annan institution.

Som förälder känner jag mig otroligt maktlös och det är hemskt att se sitt barn tappa fotfästet. Men när jag mår dåligt så tänker jag att min son faktiskt lever och det är det enda som är viktigt just nu. Jag kommer aldrig att ge upp hoppet och jag ska se till att han heller aldrig gör det.

Ett kämpande mammahjärta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons