Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi blir tvungna att importera dyr el till Sverige

Annons
Sverige kommer att tvingas importera dyr el, anser skribenten.

Svar till Per-Olof Erickson: Jag är också naturvän sedan gammalt men det har blivit ett slags självskadebeteende i det här landet. Regeringen vill avveckla kärnkraft, diesel, bensin, kol och koks. Hur ska till exempel stålverken fungera? Med vindsnurror? Lägg till en kraftig folkökning ovanpå allt. Regeringen har tappat kontakten med verkligheten.

Vi blir så klart tvungna att importera dyr el, men det är tveksamt om det går. Finland behöver sin kärnkraftsel själva och Tyskland ska avveckla sin.

Det blir ett privilegium för rika människor att köra bil. De kommer att slippa bilköer och kommer att kunna parkera utanför NK och gå in och handla precis som förr i tiden innan "kreti och pleti" fick råd med bil.

Människor med normala inkomster får ett sämre liv och kan inte resa fritt, samma personer som nu troget tror på alla överdrivna klimatlarm.

Koldioxiden är nyttig. Tillsammans med syre och vatten är den en förutsättning för livet på jorden. Mer koldioxid ökar skördarna och minskar svälten. Öknarna har redan blivit grönare eftersom mer koldioxid i luften gör att växterna inte behöver öppna sina klyvöppningar lika mycket och därför tål torka bättre.

Be en bön för Sverige – stackars land

Insändare: Låt dig inte luras – kärnkraften är inte koldioxidfri

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons