Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte ens intresserade av att konkurrera

Gävle kommuns ledning visar åter­igen att de saknar både förmåga och vilja till att se den verklighet barnfamiljer lever i.

Annons

Jag kommer fortfarande ihåg den beräkningsmodell som skulle utjämna ”ekonomiska och sociala faktorer” i kommunens förskolor. Modellen resulterade i att flera förskolor fick öka barnantalet med både fem och sex barn per avdelning. Barn- och ungdomsnämndens dåvarande ordförande, Jens Leidermark, förklarade efter en tid att kommunen inte hade gjort någon konsekvensanalys innan modellen infördes.

Denna historia kostade verksamheten och familjerna mängder av energi och pengar.

Jag misstänker att fallet är detsamma med Vallbacksskolans kommande högstadium. Åren mellan 13 och 16 är för många en otroligt påfrestande period och närhet till både skola och andra föräldrar är då viktiga faktorer. Ingen kan få mig att tro att det kommer att gynna mina barn att gå i ett stort högstadium som består av sammanslagna skolor.

Det kommer att ta tiotals år innan den skolan arbetat igenom alla ”barnsjukdomar” och revirområden. Det finns ingen forskning som påvisar att barns utbildning gynnas av denna typ av lösning, men sådana faktorer är nog inte intressanta i Gävle. Gävle, en kommun vars största gymnasieutbildning är individuella programmet och där invånarna har en låg utbildningsnivå.

I vår familj är vi av den uppfattningen att det gynnar hela familjen att våra barn genomgår grundskola i närområdet. Specifik inriktning är barnen stora nog att välja när det är dags för gymnasiet. Gissa om vi kommer resonera annorlunda nu.

År 2011 beskrev Jens Leidermark att kommunen på intet sätt varit beredd på den utveckling som skett efter friskolornas etablerande. År 2012 visar Gävle att de inte ens är intresserade av att konkurrera med dessa. Jag tar detta förslag som en direkt uppmaning att placera mitt barn i annan skola för att säkra dennes utbildning. Heja vinstintressen och specialinriktningar!

Boende i norrort

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons