Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte kan så många kameror behövas

Annons

Hela 22 kameror har Konsum Gävleborg låtit installera vid den senaste ombyggnaden av Coop Forum i Valbo. Tidigare fanns 14 kameror.

När man läser om kamerorna undrar man om det inte är ett fängelse man talar om:

Kamera nummer åtta ska vara riktad mot entrén, för att ”visa på intilliggande monitor de personer som passerar entrén.” Alltså vi ska veta att vi blir filmade och skrämmas till lydnad redan i entrén.

En kamera är även riktad mot nödutgången ”för att fånga den person som eventuellt försöker smita ut genom denna dörr.” Vidare ska kamera nummer tolv ”bevaka insidan av varumottagningen” för att kunna se ”vilka befinner sig där samt registrerar vad som händer på denna viktiga plats”.

Särskilt viktigt är det att filma ”varuutlämning till kund” för att ”fånga den person som eventuellt försöker smita in eller gömma sig bakom denna dörr. Kamera nummer 20 är riktad mot entrén, ”för att visa på intilliggande monitor de personer som passerar entrén.

Detta är bara ett axplock ur hela kamerasamlingen.

När man läser Coops hemsida undrar man om det är samma företag vi talar om. Där får vi veta att ”I vår verksamhet och med våra värderingar är det naturligt att vi ska visa omtanke om människor, djur och miljö.” Vidare skall verksamheten bygga på ”Ärlighet”.

Inte ens i en djurpark utsätter man apor på detta förnedrande sätt. Och vad är det för en miljö Coop talar om att vårda? Ja, inte är det den mänskliga miljön i varje fall.

Lars-Erik Wretblad

Konsum Gävleborgs VD Anders Stake avböjer att kommentera insändaren. Insändarredaktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons