Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isolera dem inte ännu mer

Mittmedias vd Thomas Peterssohn flaggar för att deras tidningar kommer att kosta på internet till hösten.

Annons

Jag ber er tänka om kring detta beslut. Alla skall ha tillgång till nyheter och information om deras samhälle. Isolera inte dem som redan är utanför samhället ännu mera!

För alla kommer nämligen inte ha råd med denna kostnad. Det kan jag garantera som arbetar med de människor som lever på marginalen.

Ett argument är att den yngre generationen föredrar information i digitala kanaler. Detta argument håller ej! Papperstidning tror jag aldrig varit ett första val för den yngre generationen, inget jag prioriterade som 19 åring i alla fall!

Se aftonbladet.se som ett exempel där vissa nyheter kräver plusmedlemskap, skulle detta vara ett alternativ i stället?

Pia Axling

Familjeslanten i Gävle

Svar direkt: Det stämmer att vi tittar på hur vi kan ta betalt för vårt innehåll även i de digitala kanalerna. Det betyder däremot inte att allt innehåll på gd.se kommer att vara låst bakom någon ”betalvägg”. Den modell vi tittar på är precis den som du nämner och som bland annat finns på aftonbladet.se. Det är det unika innehållet som du inte kan hitta någon annanstans som förmodligen blir en tilläggstjänst. Händelsenyheter som du hittar i andra medier kommer du kunna ta del av hos oss även framöver.

Maria Brander

chefredaktör Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons