Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja, då var vi där igen med dagkirurgin

Annons

Ja då var vi där igen. Dagkirurgin till Gävle och ledande S-politiker hakar på och får det att låta som om det är vi i Sandviken som vill flytta. I varje fall om man får tro tisdagens artikel i AB.

Att vi inte får utvecklas beror ju på att ni politiker har sålt ut oss till till den privata vårdgivaren i Bollnäs och bundit upp er i nio år. Vi har hittills utbildat och utvecklat oss och vården dagligen, trots nedläggningshot sen den dag vi öppnade.

Jag tycker att Eva Tjernström ska ta reda på vad vi gör i Sandviken. Vi opererar redan barn här och vad grundar du det på att vi ska kunna operera mera i Gävle? Internationellt flyttar man ut dagkirurgi från den stora enheten för att få effektivitet men i Gävleborg ska man ju så klart göra tvärtom.

Men när penningpåsen ska styra över allt så spelar inte trivsel, kamratskap, effektivitet, kvalitet och nöjda vårdtagare och vårdgivare någon roll.

Sen spelar det ingen roll att arbetsgivaren kallar detta ”Vi ska inte flytta dagkirurgin utan bara byta lokal.” Låter det inte vackert?

Nils Einar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons