Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är inte förvånad över minskad publik

GIF och publikminskning! Är ni förvånade över att publiken minskar, det är inte undertecknad.

Annons

Förr om åren har jag gått på alla matcherna för 60 kronor, köpt min hamburgare och kaffe och mått bra. Denna säsong tänkte jag göra det samma, men fick ändra mitt beteende radikalt.

Lämnar fram 60 kronor (ståplats pensionär) men måste betala 30 kronor ytterligare i “förköpsavgift” fastän jag kommer två minuter innan matchen börjar. Jag väntar till en minut efter att matchen börjat, men måste ändå betala “förköpsavgift”.

Frågar om det är en “efterköpsavgift”, men får svaret att det fortfarande är “förköpsavgift”.

Jag betalar gärna “förköpsavgifter” för att vara säker på att komma in på matcher med väntad stor publiktillströmning för att slippa stå i lång kö.

Kontaktade då Eva von Schéele-Frid på GIF-kansliet. Sedan jag tagit upp “förköpsavgiften” som man tar fast matchen redan börjat sa hon att avgiften då kallas arenaavgift. Vad det nu är för något.

Detta har gjort att många av mina gamla pensionärspolare har slutat att gå regelbundet på GIF:s matcher utan väljer ett par topplags-matcher i stället.

Fattig pensionär

Svar direkt: Det är helt rätt att vi inför säsongen 2012 införde en arenaavgift som är 20-30 kronor/per biljett högre än ordinarie biljettpris (beroende på sektion). Anledningen till avgiften är att vi önskar och hoppas att så många som möjligt av våra supportrar och åskådare ska köpa sin biljett innan de kommer upp till arenan.

Strömvallen är en gammalmodig och resurskrävande arena. Vi försöker på alla sätt ge bästa service utifrån rådande situation. Genom att de flesta kunder redan har en biljett innan de kommer upp till arenan kan köbildning undvikas, servicen ökas och utbudet i kioskerna anpassas efter antal förköpta biljetter. På samtliga återförsäljarställen (Depeschen, turistbyrån och Intersport), på Gefle IF FF:s kansli samt på webben, kan biljetter köpas till ordinarie priser.

Under säsongen 2011, speciellt under sommaren, hade vi långa köer på Strömvallen såväl till biljettförsäljningen som till insläppet. Det ledde till att flera av våra åskådare var irriterade över att vi inte kunde ge bättre service. Med den erfarenheten och genom att samla in information från andra elitföreningar hur de hanterar biljettförsäljningen fattade vi beslutet om arenaavgift.

Vi hoppas att du har förståelse för vårt agerande och att syftet är att underlätta så mycket som möjligt för vår publik. Vi hälsar dig och alla er andra fotbollsvänner hjärtligt välkomna till en ny allsvensk säsong på Strömvallen 2013.

Eva von Schéele-Frid, Gefle IF FF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons