Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är så trött på att bli omyndigförklarad

Kära arbetsgivare, OMV och omvårdnadsnämnden!

Annons

Vi i vårt arbete skulle gärna vilja få träffa er och diskutera det arbetsredskap som heter TESEN och som detaljstyr vårt arbete in på minuten.

Kontaktmannaskapet som ger de boende trygghet och kvalité är nu borta. Kan ni upplysa anhöriga och de boende om detta?

Nu är vi tillbaks till 1980-talet igen, där vi utförde allt åt alla. Jag är så vansinnigt trött på att bli omyndigförklarad som anställd. Arbetsmiljö och eget välbefinnande och arbetsglädjen är som bortblåst! Jag kan inte påverka ett dugg mera över min arbetssituation.

Jag vet att ”lite medbestämmande befrämjar god arbetsmiljö och gruppkänslan.” Nej, numera är allt sådant bara en papperstiger.

Man känner sig trött och utsliten, ekonomin krymper mer och mer, indragningar av personal och så vidare. Vi får fler ”resursturer”, där vi placeras lite varstans om det set tomt ut på TESEN.

Under alla mina 25 år i denna kommun har jag kämpat för god kvalité, eller som de säger ”Kunden i Centrum”. Vilken benämning förresten.

I dag finns inte detta.

Jag har varit sjukskriven några gånger för utmattningsdepression. Jag har gett mycket till min uppdragsgivare, men nu vill jag sluta efter 25 år. Det lönar sig inte att vara duktig i denna kommun. Det blir inget mer i plånboken heller. för alla är jämbördiga enligt VC som delar ut kakan.

Och när jag ändå skriver detta: Jag har arbetat på vårt schema i en månad med turer på 14 timmar, löördag och söndag, även fredagkväll och en resurstur på måndagen – med nio timmars vila mellan dubbelpassen..

Då kan vi snacka god arbetsmiljö, enligt er modell...

Tack för mig!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons