Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag blir tokig på vården

Annons

Jag blir tokig på Gävles sjukvård! Undra på att den kostar pengar.

Jag har en prick på ryggen som kliar och därför vill jag ta bort den, eller åtminstone få den kontrollerad. Jag ringer då till min vårdcentral, som är den vägen man enligt uppgift från läkarhuset ska ta. När jag kommer fram till min vårdcentral är alla läkartider uppbokade så jag ombeds återkomma i slutet av juni för att då kunna boka in en tid (om de inte är slut igen då, förstås).

Jag blir upplyst om att jag också kan vända mig direkt till hudkliniken vilket jag naturligtvis väljer. I tre dagar ringer jag dit för att mötas av en telefonsvarare som meddelar att de inte kan ställa fler på kö ”just nu”. Tredje dagen ringer jag oavbrutet i en halvtimme och har då tur att komma med i kön.

När jag blir uppringd kan jag inte bli inbokad på ett besök utan måste via ”mina vårdkontakter” på nätet logga in mig med en e-legitimation och ansöka om tid via ”egen vårdbegäran”.

Kvinnan i telefonen ska vägleda mig i detta eftersom det är krångligt men eftersom jag inte har någon kod till mina vårdkontakter måste jag ordna det först och det tar flera dagar att få. Sen ska jag logga in och försöka hitta rätt för att beskriva varför jag vill komma (vilket jag förvisso redan gjort på telefon).

Jag undrar varför jag inte kan få en tid via telefonen men får veta att det blir ”säkrare så här”. Hur då?

Det här är ju ett skämt!

Arg skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons