Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag fattar inte att ni jobbar där

Jodå, det där vet vi redan, och som jag skrev: Det kan inte vara lätt att hitta mod och styrka för handläggaren många gånger.

Annons

Jodå, det där vet vi redan, och som jag skrev: Det kan inte vara lätt att hitta mod och styrka för handläggaren många gånger. Att 97 procent får sin sjukskrivning beviljad betyder bara att 97 procent får sin sjukskrivning beviljad. Inget annat.

Bland de tre procent som återstår finns de som inte är berättigade och några av dem far väldigt illa. Ytterligare några borde verkligen få en stövel i baken för att ta sitt ansvar och gå till jobbet eller söka jobb, men det är inte dem jag talar om.

Jag har sett för mycket för att ta dina ord på allvar: Till exempel en mycket svårt skadad man (arbetsplatsolycka) som blev väldigt illa behandlad av FK och fick sin sjukpenning indragen, jag har sett min man gå ner i depression, inte på grund av sin sjukskrivningssituation utan av oron över om FK ska komma att godkänna eller inte: ”Hur kommer det att gå för mig och min familj om jag tvingas in i arbetslöshet?”

Själv har jag jobbat trots att jag inte borde eftersom jag anser att FK är den mest ogina myndighet man kan ha att göra med. Jag var sjukskriven en (mycket) kort tid för några år sedan för ett tillstånd som många blir sjukskrivna månader och år för. Resultatet av detta är att jag sitter i ett kemiskt fängelse som jag inte har en chans att ta mig ur eftersom det är omöjligt för mig att sluta med medicinen som man inte bör ta längre än några veckor på sin höjd, och en längre sjukskrivning är det enda som skulle kunna ge tid och möjlighet att ställa det till rätta.

Att jag fastnat i detta är en konsekvens av att FK: s regelverk inte fungerar och att läkarna ofta inte ser någon möjlighet att sjukskriva den som de egentligen anser borde ha sjukskrivning. Jag träffar ofta sjuka människor i mitt jobb som säger att de jobbar för att alternativet inte känns möjligt.

Jag vet redan att ni som jobbar på FK är oskyldiga. Det jag inte fattar är att ni jobbar där. Säg nej till rätt personer eller gör som ni så ofta säger till den som ligger i diket: Sök nytt jobb!

Det ÄR synd om Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons