Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag försöker inte luras

Nej, det är absolut inte som den anonyma pensionären påstår att jag försöker föra läsare bakom ljuset.

Annons

Jag vidhåller att jobbskatteavdraget är riktat mot låg- och medelinkomsttagare. Både Fredrik Lundberg och Per Westerberg har fått jobbskatteavdrag, men de har fått avsevärt mycket mindre i relation till deras inkomster.

Den anonyma pensionären nämner miljonbelopp som han påstar att både Lundberg och Westerberg tjänat. Jag tror säkert att både Lundberg och Westerberg fått lägre skattekostnader. Men denna sänkning kommer från förmögenhetsskattens borttagande, inte från sänkt kapitalskatt eller borttagen värnskatt.

Både Lundberg och Westerberg betalar avsevärt mycket mer i skatt än vad anonyma pensionären vill kännas vid. En återförd förmögenhetsskatt skulle driva finansiellt kapital ut ur landet och beskatta icke-finansiellt kapital hårdare. Med andra ord – det blir villaägare och pensionärer som får betala en återförd förmögenhetsskatt.

Antalet sysselsatta har ökat med 120 000 personer på ett år enligt SCB. Det motsvarar ett helt Västerås. Alliansregeringens politik för arbete fungerar och det är väl det som smärtar alla som längtar tillbaka till 2006 när låg- och medelinkomsttagare betalade över en månadslön mer i skatt per år.

Lars Beckman, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons