Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag förstår inte cykelbanorna

Visst, jag har alltid tyckt att det är alldeles för få cykelbanor men varför ska en gående person behöva möta mig som cyklist på samma sida om trottoaren?

Annons

Om jag måste flytta på mig så kanske jag möter en annan cyklist. Flera gånger de senaste dagarna har jag eller andra hållit på att cykla in i varandra för vi måste flytta oss för dem som promenerar mot oss på samma sida.

Mer förbryllad blir jag av att det inte finns en cykelbana inne i stan. Hur kommer det sig? Är det inte där det skulle behövas som mest? Inte för att jag tror att folk som går skulle bry sig, folk har en tendens att skylla på cyklister.

Flera gånger har jag på väg ner till tågstationen (där det faktiskt finns en cykelväg ”målad” på marken) fått rop, skällsord eller suckar och liknande efter mig när jag fått cykla förbi folk som går mitt i cykelvägen.

En cykelväg i stan skulle behövas.

Kanske inte för att många skulle märka som promenerar men jag skulle åtminstone må bättre av att jag cyklar på rätt ställe och inte behöver åka slalom (alltför mycket i alla fall) förbi alla de människor som inte verkar kunna titta runt innan de går rakt över en väg eller trottoar.

Stolt cyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons