Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag gav upp och gick hem

/

Annons

Den här stans kollektivtrafik får mig att skämmas över att vara född och uppvuxen i Gävle. Jag kan absolut leva med, och acceptera, förseningar hos stadsbussarna även om det såklart är störande när man har bråttom.

Vad jag däremot inte kan acceptera är när bussen kommer mer än en timme för sent, eller inte alls. I lördags kväll gick jag till busshållplatsen vid Fruns Hage på Söder i god tid för att hinna med 12:an som skulle gå 19.53. Vid hållplatsen satt en skylt att 12:an och även ett flertal andra bussar skulle trafikera hållplatsen på grund av kvällens cruising. Detta tolkade jag som att 12:an skulle komma precis som vanligt och stod därför kvar.

Men efter 55 minuter hade bussen fortfarande inte dykt upp och när jag, och andra väntande resenärer, frågade chaufförerna på de passerande bussarna fick vi svaret ”jag vet inte” tillsammans med en axelryckning. Till slut gav jag upp väntandet och gick hela vägen hem till Kastsjö, en promenad på över en timme. Detta utan att se skymten av en enda buss, trots att jag till stor del gick samma väg som bussen borde åkt.

Jag vet inte om trafikledningen tycker att det är en bra idé för unga tjejer att promenera ensamma hem genom halva stan när det är mörkt ute, men det tycker i alla fall inte jag. Och förmodligen ingen annan heller.

Emma

Öppet brev till Stadsbussarna i Gävle

Anledningen till att din buss aldrig passerade hållplats Fruns Hage var, att Linje 12 gick en omledd färdväg under cruisingen. Tyvärr gav hållplatsanslaget vid just Fruns Hage missvisande information. Det var naturligtvis inte alls vår mening, och vi ber om ursäkt för detta och de olägenheter det åsamkade dig. Kontakta gärna X-trafik eller Stadsbussarna direkt i detta ärende.

Tillsammans med X-trafik arbetar vi för att bussresan ska upplevas så smidig och trygg som möjligt för dig som resenär, och då ingår det ibland att anpassa vår ordinarie trafik efter tillfälliga evenemang. Vår gemensamma trafikupplysning, som du når på 0771-910 109, kan alltid hjälpa till att svara på frågor vid sådana sammanhang.

Med förhoppningen om att du framledes ska kunna känna dig stolt över busstrafiken i Gävle,

Öppet brev till Stadsbussarna i Gävle

Nettbuss Stadsbussarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons